Ponovo Najbolji : Juniorsko i Seniorsko Nanbudo SP, Marina di Carrara, Italija 26.-30.10.2016.
Subota, 05 Studeni 2016 17:41

IMG 4011Hrvatska juniorska i seniorska selekcija nastupile su Nanbudo Svjetskom Prvenstvu održanom u organizaciji INF-a i Unifed World Championships, u Marini di Carrara, Italija, od 26-30.10.2016.

Nakon što je marokanska selekcija na Svjetskom kupu lani oduzela primat našim sportašima kao najbolja selekcija turnira, ovaj put su naši borci i kataši dug vratili s kamatama i ponovno zasjeli na tron svjetskog nanbudoa. Naši su sportaši osvojili 14 medalja od čega 7 zlatnih. Pojedinačne zlatne medalje osvojili su:
Junior Sven Barac, senior Ivan Roglić i seniorka Lana Belić u katama, Krešimir Major u borbama –65 kg, , Marijan Solarić – 75 kg i Vedran Tepavac - 90 kg.
IMG 4086Naš proslavljeni kata tim u sastavu : Edin Mahmuljin, Darko Laktašić i Domagoj Zerec suvereno je obranio naslov svjetskih prvaka u disciplini Kata self defence za timove, a veliko i ugodno iznenađenje priredio nam je novoformirani mladi kata tim naše selekcije u sastavu: Kiara Turković, Krešimir i Vedran Major, te Luka Junaković osvojivši publiku i suce svojim nastupom za zlatnu medalju u disciplini Kata scenic self defence timski.
Srebrne medalje osvojili su u borbama : Luka Junaković – 75 kg , Lana Belić – 55 kg i Sven Barac u kategoriji Kata open za juniore. Brončani su bili: Kiara Turković u disciplini Kata, Krešimir Major – kata bo (kata s oružjem) i Domagoj Zerec u disciplini Kata open. Uz sjajne nastupe, stečena su brojna nova prijateljstva i kontakti sa sportašima iz čitavog svijeta, a kupanje u moru za najhrabrije - bilo je rezervirano za naše reprezentativce - Domagoja, Krešu i Lanu. Izuzetno zadovoljni i sretni naši su se reprezentatvci vratili kući u ranu zoru 31.10., motivirani da još žešće prionu treninzima, kako bi primat najuspješnije svjetske nanbudo selekcije što duže zadržali.