ODRŽANO SVJETSKO PRVENSTVO U ITALIJI
Utorak, 06 Studeni 2012 20:25

4Hrvatska nanbudo selekcija, vratila se sa Svjetskog prvenstva koje je održano u talijanskom gradu Marina di Carrara od 1-4. Studenog, ovjenčana sa tri zlatne i dvije brončane medalje.

Naši kata timovi pomeli su konurenciju u tri discipline. Edin Mahmuljin, Darko Laktašić i Vedran Sedlar, obranili su naslov svjetskih prvaka u disciplini Kata samoobrana za timove, Boris Keber i Ivan Zovko osvojili su naslov i odnijeli zlatnu medalju u disciplini Kata samoobrana scenski duo (parovi), a Ivan Roglić i Igor Vojvodić bili su najbolji u Kata samoobrana za parove.

Naš najbolji natjecatelj na ovom prvenstvu bio je fantastični Ivan Roglić koji je osvojio i dvije brončane medalje u pojedinačnim disciplinama. Jednu u izvanrednoj konkurenciji svjetskih kataša u disciplini Kata open, a drugu u isto tako žestokoj konkurenciji u disciplini Kata s oružjem. U mlađim kategorijama ovaj smo put ostali bez medalja, a Kiara Turković osvojila je dva peta mjesta u disciplinama Tradicionalnih kata i Kata open za mlađe juniorke,a naš najmlađi predstavnik Sven Barac za dlaku je ostao bez medalje osvojivši 4. mjesto u disciplini Kata open. Čestitamo našim reprezentativcima. Detalje s prvenstva pogledajte u ribrici Slike.