Boris Keber i Darko Laktašić u velikom stilu položili za majstorsko zvanje Shihan dai i stekli stupanj crnog pojasa 5. Dan
Ponedjeljak, 16 Svibanj 2011 20:57

Nakon završenog svjetskog kupa, Boris Keber i Darko Laktašić pristupili su polaganju za 5. Dan pred internacionalnom ispitnom komisijom INF-a.

Zajedno sa Švicarcem Matrabom kandidatom za isti stupanj, demonstrirali su vrhunsku športsku vještinu i zadivili ostale kandidate, stručni auditorij, ali i gledatelje-prolaznike,  koji su se sakupili na ogradi športskog kompleksa Ouled Ziane u Casablanci, gdje se održalo natjecanje Svjetskog kupa, a kasnije i polaganje za majstorska zvanja. Pljesak na otvorenoj sceni govorio je više od riječi, a naši su majstori pokazali zašto je hrvatski nanbudo najcjenjeniji i najuspješniji u svijetu.

U potpunosti su opravdali svoje novo zvanje nakon više od 20 godina uspješne športske, trenerske i sudačke karijere u nanbudo športu.  Zahvaljujući visokim kriterijima INF-a, po prvi put u nanbudou je održano polaganje za koje je bilo potrebno sačiniti i pisanu biografiju kako bi komisija tek nakon pregleda iste, ocijenila mogu li kandidati pristupiti ispitu, i ispunjavaju li sve uvjete za tako visoka zvanja. Boris i Darko s uvjetima i stažom nisu imali problema. Problem je bio samo pobrojati silne europske i svjetske naslove koje su u svojim blistavim karijerama osvojili i još uvijek osvajaju.

Čestitamo!