INF Svjetsko prvenstvo,Marina di Carrara 26.-31.10.2010
Utorak, 02 Studeni 2010 00:00

Od 26.-31.10. u Marini di Carrara, održano je prvo INF Svjetsko prvenstvo u organizciji WTKA international – ugovornog partnera INF-a, zaduženog za organizaciju velikih evenata.WTKA je na SP okupila gotovo 4000 natjecatelja iz preko 80 zemalja sa 5 kontinenata.
Prvenstvo je u pravom smislu riječi bilo borilački maraton koji se od svakodnevno od 9 ujutro do 9 navečer održavao na 78 borilišta kongresnog centra Carrarafiere.Hrvatska je selekcija izuzetno uspješno nastupila na ovom natjecanju i postigla fenomenalne rezultate:

U kadetskoj konkurenciji u individualnim katama Filip Batur Stipić osvojio je srebrnu medalju, a u istoj kategoriji kata za kadetkinje i kata mješovito za kadete i kadetkinje, Kiara Turković osvojila je 2 zlatne medalje.
U juniorskoj konkurenciji u kategoriji kata individualno Domagoj Zerec osvojio je zlatnu medalju a u kategoriji kata bo - srebrnu.
U seniorskoj konkurenciji momci su bili uspješniji od Lane Belić i Marije Deželjin, koje su i ovaj put ostale kratke za pokoji bod koji bi donio medalju. U kategoriji ju randori borbi Igor Vojvodić osvojio je srebrnu medalju. U kategoriji individualnih seniorskih kata Ivan Roglić osvojio je zlatnu a Domagoj Zerec brončanu medalju.
U kategoriji kata duo Ivan Roglić i Igor Vojvodić osvojili su brončanu medalju.
U kategoriji kata self defense duo i kategoriji kata scenic Boris Keber i Vedran Sedlar osvojili su 2 zlatne medalje.
U kategoriji kata team self defense Darko Laktašić, Vedran Sedlar i Tin Požgajčić, osvojili su zlatnu medalju.
Ukupni skor Hrvatske selekcije na ovom natjecanju je 12 osvojenih medalja. Hrvatska selekcija zadržala je primat najbolje svjetske nanbudo nacije! Čestitamo!