Prvenstvo Zagreba u borbama za 2010.god
Subota, 08 Svibanj 2010 00:00

U dvorani u Kušlanovoj ulici u subotu, 8.5. održano je Prvenstvo Zagreba u nanbudo borbama. Ovogodišnje prvenstvo pokazalo je sazrijevanje čitavog niza izvrsnih mladih natjecatelja koji iz godine u godinu postaju sve kvalitetniji i atraktivniji. U kategoriji cicibana dominiraju Peščeničanci Martin Palčić i Jure Glibić među koje se ove godine umiješao - osvojivši drugo mjesto Vedran Jakić iz Vještine. Među mlađim kadetima uvjerljivi pobjednik bio je Antun Omerzu iz Dubrave, a među kadetkinjama iste dobi Lana Palčić iz Peščenice. Sve je frcalo u kategoriji kadeta gdje su se u izvrsnim, izjednačenim i izuzetno aktraktivnim borbama među prvu trojicu poredali Filip Batur Stipić iz Gradeca kao prvi, Mario Lovrić iz Vještine kao drugi, i najmanji, ali tek za poneki bod ovaj put kraći - Krešimir Major iz Gradeca.
Jednako borbene ali još žešće bile su kategorije mlađih juniora ovaj put podijeljene po težini što ih je učinilo još atraktivnijim i izjednačenijim. U lakšoj je slavio Oskar Krstić iz Peščenice ispred Vedrana Majora iz Gradeca i Ivana Zereca iz Dubrave. U težoj pak, tek izračunom ukupnih poena, Domagoj Zerec iz Dubrave bio je bolji od imenjaka Lovrića iz Vještine, dok je treće mjesto zauzeo Vedran Tepavac iz Dubrave.
Izbornik Shihan Zilhad Mahmuljin, imao je razloga za zadovoljstvo te su se u njegovoj bilježnici našla sigurno i neka nova imena kandidata za nacionalne selekcije. Možemo tek reći da nema straha za budućnost hrvatskog nanbudoa, jer se očito u klubovima izvrsno radi i nove generacije izvrsnih športaša stasaju i brže nego što se očekivalo.

Slijedi PH u katama, početkom lipnja.

REZULTATI PO KATEGORIJAMA (pdf)