INF/WTKA SVJETSKO PRVENSTVO, MARINA DI CARRARA, ITALY 2014
Nedjelja, 09 Studeni 2014 09:57

wtka2014 147Hrvatska nanbudo selekcija u sastavu: Boris Keber (nbdk gradec), Darko Laktašić (nbdk pešćenica), Edin Mahmuljin (nbdk pešćenica), Vedran Sedlar (nbdk pešćenica) , Vedran Major (nbdk gradec), Vedran Tepavac (nbdk pešćenica), Igor Vojvodić (nbdk pešćenica), Domagoj Zerec (nbdk pešćenica) , Tin Požgajčić (nbdk maksimir) i Lana Belić (nbdk maksimir) postigla je velik uspjeh na SP WTKA/INF koje je održano u Marini di Carrara 30.10.-2.11.

wtka2014 047Osvojena su 2 zlata, 2 srebra i 1 bronca. U disciplini kata samoobrana duo (parovi) Boris Keber i Vedran Major osvojili su zlato dok su naši timovi u sastavu Edin Mahmuljin, Darko Laktašić, Vedran Sedlar osvojili također zlato u disciplini kata samoobrana scenski te Tin Požgajčić, Domagoj Zerec i Lana Belić srebro u disciplini kata samoobrana timski. Srebro su osvojili Igor Vojvodić i Vedran Tepavac u disciplini kata samoobrana scenski duo (parovi) te Lana Belić broncu u disciplini kata s oružjem (bo). U muškoj konkurenciji kata moramo spomenuti, pohvaliti i nagraditi Domagoja Zereca koji je ušao u finale kata open te isto tako Vedrana Sedlara koji se izborio do finala sa katom BO NIDAN (kata s oružjem).
wtka2014 074Na turniru Grand champions open forms za nagradni ček od 1000$, hrvatski demo team u sastavu Mahmuljin, Laktašić i Sedlar, pomeo je najjaču svjetsku konkurenciju (Francuz Clement – lanjski pobjednik, fenomenalni Slovak Roman Volak i dr.) i uz najjači aplauz brojne publike, kad su svi očekivali pobjedu Hrvata, došlo je do preokreta koji je sve iznenadio. Suci iste ocjene daju i američkom kata majstoru (organizatoru velikog eventa u SAD-u slijedeće godine), pa zbog pravila usporedbe najniže ocjene koja je išla u korist Amerikanca, on osvaja prvo mjesto i nagradni ček. No naš tim prima čestitke svih prisutnih, pa čak i samih sudaca, te postaje moralni pobjednik ovog prestižnog natjecanja. Posebno treba spomenuti da je donator koji je izrazio želju ostati anoniman, opskrbio hrvatsku reprezentaciju sa prekrasnim trenirkama u kojima su se naši reprezentativci isticali između 3000 natjecatelja iz preko 100 zemalja sudionica ovog spektakularnog natjecanja.