Hrvatska druga po broju zlata na Svjetskom kupu za seniore i SP za juniore i kadete u Istanbulu
Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014 08:22

WCUP-ISTANBUL 340Na odlično organiziranom 3. Svjetskom nanbudo kupu za seniore i paralelno održanom SP za kadete/juniore u Turskoj (Istanbul), hrvatska je nanbudo reprezentacija postigla izvanredne uspjehe i po ukupnom broju zlatnih medalja svrstala se odmah do najbolje, selekcije Maroka.

WCUP-ISTANBUL 188 Posebno možemo biti zadovoljni jer smo uzeli zlatne medalje u najatraktivnijim demo kategorijama za juniore i seniore, u ženskim borbama te u kraljevskoj i najjačoj disciplini prvenstva – muškim seniorskim katama. U velikoj borbi u finalu, Ivan Roglić bio je u pripetavanju, za zericu bolji od Marokanaca Mustafe Boumye i Markousa Rachida. Uz Maroko i Hrvatsku istakli su se brojni mladi Turski natjecatelji koji su izuzetno napredovali i osvojili prve medalje za Tursku. Prve medalje i to ne bilo kakve, već odmah zlatne, u svom prvom nastupu na međunarodnim nanbudo natjecanjima osvojili su i izvrsni natjecatelji iz Azerbejđana i Irana. WCUP-ISTANBUL 285Svjetski kup ponudio je i promociju eksperimentalne discipline nanbudo kumite, koja je u potpunosti ispunila očekivanja.
Na skupštini INFa, koji je održana za vrijeme SV. Kupa, odlučeno je da nanbudo kumite od slijedećeg natjecanja postaje službena disciplina na međunarodnim nanbudo natjecanjima. Skupština je bila izborna, pa su predsjednik Hlal, glavni tajnik Turković i član izvršnog odbora Gaće, dobili nove mandate do 2018 godine, dok su za nove članove (sada na 5 članova) proširenog IO, izabrani Turčin Saih Cam i Indijac Arvind Kotnala.