Svjetsko prvenstvo FEKDA, Verona, 3.3.2013.
Četvrtak, 07 Ožujak 2013 13:30

Hrvatska kadetska reprezentacija u sastavu Sven Barac, Željko Antunović, Ines Alimović i Lana Palčić, nastupila je na SP europske federacije za srodne borilačke športove FEKDA, u Veroni prošlog vikenda.

 

Debi mladih športaša na ovako jakom natjecanju prošao je više nego odlično. Izvrsni mladi kataš Sven Barac u žestokoj konkurenciji osvojio je zlatnu medalju pobijedivši u finalu izvrsnog ruskog i talijanskog predstavnika. Isti uspjeh ponovile su i djevojke u svojoj kategoriji katašica pa su Ines Alimović i Lana Palčić osvojilie zlatnu i srebrnu medalju, a okitile su se zlatom i u kategoriji parova.

Jedini bez medalje ostao je Željko Antunović, perspektivni mladi natjecatelj, kome je ovo bilo prvo veliko međunarodno natjecanje, pa je trema odradila svoje i tri gubitka ravnoteže bila su previše da bi mu omogućila plasman u finalnih osam.

Možemo zaključiti da naš rad s mladim športašima daje rezultate, i da će Ines i Lana vrlo brzo biti odlične u juniorskoj pa onda i u seniorskoj konkurenciji, a Sven i Željko pokazali su veliki talent i uz pravilan rad i razvoj od njih u vrlo bliskoj budućnosti možemo očekivati velike rezultate.