HRVATSKA REPREZENTACIJA PONOVNO POSTIGLA VELIKI USPJEH NA 2. INF SVJETSKOM NANBUDO PRVENSTVU U ITALIJI
Srijeda, 02 Studeni 2011 01:51

wtka 346U organizaciji Međunarodne nanbudo federacije (INF) i najveće svjetske mulitiborilačke organizacije (WTKA), održano je drugo INF nanbudo svjetsko prvenstvo u Marina di Carrari u Italiji, od 25-30. Listopada 2011. Na ovom velebnom borilačkom natjecanju na kome se uz fenomenalnu logistiku organizatora na više svjetskih prvenstava koja se odvijaju na 45 borilišta, paralelno natječe preko 3000 natjecatelja iz gotovo 90 zemalja sa svih kontinenata, hrvatski su reprezentativci i ove godine ostvarili kontinuitet izvrsnih rezultata na kadetskom, juniorskom i seniorskom svjetskom prvenstvu.

Na kadetskom svjetskom prvenstvu Kiara Turkovic osvojila je u kategoriji kadetkinja brončanu (kata traditional) i srebrnu medalju (kata open), a zlatnu u kategoriji kate ekipno sa klupskim kolegama Filipom Batur Stipićem i Krešimirom Majorom. Filip je također osvojio srebrnu medalju u disciplini kata open za kadete.U juniorskoj konkurenciji Domagoj Zerec osvojio je srebrnu medalju u kategoriji kata traditional.
wtka 020U seniorskoj konkurenciji svjetskom prvaku u katama Ivanu Rogliću, ovaj je put medalja izmakla za jednu desetinku ocjene pa je u disciplini kata open osvojio izvrsno 4. mjesto u konkurenciji 22 natjecatelja. Ipak, da ne ostane bez medalje na ovom SP, Ivan se potrudio u disciplini kata bo (kata sa štapom) te iza fenomenalnog Slovaka Romana Volaka i Talijana Scandole, uhvatio brončanu medalju.Naše najjače discipline kata self defence duo, kata self defence timski i muške borbe, donijele su nam najviše veselja i uspjeha.
Već tri godine zaredom Edin Mahmuljin, Darko Laktašić i Vedran Sedlar brane zlato u disciplini timova kate self defence , pa su se i ovaj put okitili najsjajnijim medaljama i potvrdili da im trenutno u svijetu nema premca. Sa srebrom i broncom ovaj put su se morali zadovoljiti švicarski i portugalski tim.
Disciplina u kojoj Igor Vojvodić već nekoliko godina osvaja brončana i srebrna odličja – kata self defence duo – ovaj mu je put donijela najviši plasman. U paru s Domagojem Zerecom, ispred fantastičnog mladog izraelskog para i izvanrednih čeških boraca Igor i Domagoj su se domogli zlatne medalje.
wtka 331Na kraju, u apsolutnoj kategoriji borbi, potpuni trijumf Igora Vojvodića, (lanjskog svjetskog doprvaka i ovogodišnjeg pobjednika svjetskog kupa koji je svojoj kolekciji konačno dodao i toliko željeni naslov apsolutnog svjetskog prvaka u borbama), upotpunio je i Domagoj Zerec, pobjedivši u polufinalu fanatičnog marokanskog Švicarca Matraba, te u finalu dostojno parirajući u ovom trenu najboljem svjetskom borcu Igoru Vojvodiću.Čestitke našoj kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj selekciji te izborniku Mahmuljinu i svim trenerima koji su pripremali naše reprezentativce.